Kaikoura

2012-03-22  |  23:27:20

Bussresan till Kaikoura blev en ganska sa dryg sadan!
Kvallen innan hade vi namligen tagit ett sista farval till vara harliga svenskar - vi kommer sakna er - genom att dra barrundan i Queenstown igen och mojligtvis tagit lite for manga shotar..? ;)
Tre timmars somn fick vi innan det var dags for en elva timmars bussresa - huuur harligt!!?? ;)



Val framme i Kaikoura var det bara att fixa lite kak och stalla alarmet pa kvart i fem (alltsa pa morgonen, om jag behover fortydliga mig om det!)
Klockan sex skulle vi namligen antligen fa simma med vilda delfiner! Vi hade hort att Kaikoura skulle vara det basta stallet i Nya Zeeland att gora detta pa och det basta med allt ar att de ar helt vilda och inte ens matade av manniskor eller nagot liknande for att fa dem att simma med oss - utan det ar helt pa deras villkor och varan uppgift att underhalla dem sa att de vill simma med oss och inte tvartom!

Vi hade dessutom extra mycket tur. Vi hittade en flock pa runt 100 delfiner som vi fick simma med hela tiden, vilket inte var vanligt. Oftast fick man hoppa i pa ett stalle, simma tills delfinerna forsvann och sedan hitta en ny flock att simma med. Men antagligen lyckades vi underhalla vara delfiner sapass mycket att de valde att stanna med oss hela tiden! Sa sjuuuuukt haftigt!

De var verkligen nyfikna och simmade sa nara att det kandes som att man kunde ta pa dem hela tiden (dock fick vi ju inte gora det)! Till hoger, till vanster, ovanifran och underifran - overallt var det delfiner! Gissa om jag var i himmelriket!

Snurrade man runt och gjorde ljud kunde de komma och leka med en, typ simma som folja john i en cirkel. Oftast fick man ogonkontakt med dem och Robin brukade nicka till dem och fa ett "svar" tillbaka. Sa himla vackra och smarta varelser!

Dock blev vi bada tva riktigt sjosjuka pa grund av de riktigt stora vagorna och jag lyckades bli av med hela min frukost om ni forstar vad jag menar.. ;) (Hmm, undrar om delfiner gillar grot..? xD) Men det var det vart!

Jag har tyvarr inga bilder fran nar vi var i vattnet att visa, jag filmade istallet hela tiden under vattnet (och det far ni helt enkelt vanta med att se tills vi kommer hem), utan har bara bilder fran nar vi var pavag in mot land igen med baten. Har aven nagra sjukt haftiga filmer fran nar delfinerna och salarna (ja, vi sag coola salar ocksa! :)) foljer efter baten, sa aven det kan ni fa kolla pa nar vi kommit hem! ;)




En sadan otrolig upplevelse sa det gar inte att beskriva! Det basta ar, som sagt, att det ar helt vilda varelser!

Nu har vi en halvdag att spendera har i Kaikoura och i eftermiddag tar vi bussen mot Christchurch for att straaaaax ta flyget mot Fiji! Redan klara med Nya Zeeland!!? Helt ofattbart att tiden gatt sa snabbt!
Vi har fatt sa otroligt manga intryck och upplevt sa mycket, det gar inte ens att forklara allt! Allt ifran adrenalinkickar till otrolig natur och allt dar emellan - ni fattar inte hur underbart vi har haft det!

3 kommentarer Kommentera

Postat av Maria  | 
2012-03-23  |  07:05:16

Förstår att du var i himmelriket Jennifer. Det måste ha varit en häftig upplevelse att studera o komma så nära vilda delfiner och med er bådas härliga personlighet så förtsår jag att delfinerna ville stanna vid er sida. Kram

Postat av Amanda  |  http://amandasnapshot.blogg.se/
2012-03-23  |  17:38:46

Blev helt sjuk när jag fick se bilderna, måste vart otroligt! Synd bara att ni blev illamående och vattnet var så kallt!

Saknar er helt sjukt mycket nu, inga apor som hoppar omkring och säger massa roliga saker här hemma... Hoppas tiden går fort nu!

Njuuuuut på Fiji! Kramar

Postat av Pia  | 
2012-03-23  |  18:29:27

Vilka upplevelser Ni får vara med om. Det måste ha varit helt otrolig fantastiskt att simma med delfiner. Ser framemot att få se Era filmer. Njut.kram kram:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: