Franz Josef, Wanaka & Queenstown

2012-03-17  |  09:11:23

Okey guys, de senaste dagarna har varit ganska handelserika sa forbered er pa lang lasning...!

 Let's start where we left off; glaciarvandring i Franz Josef.
Dagen startar med riktigt perfekt vader, soligt och lagom kallt. Med riktigt snygga outfits akte vi ivag till Franz Josef Glacier och delades in i grupper med varsin guide. Nar vi forst kom dit trodde vi att vi skulle fa vandra hela vagen upp till toppen och sedan se oss omkring dar uppe innan vi vandrade ner igen, ni ser pa bilden nedan att det ju inte verkar vara sa fasligt langt upp till de spetsiga isbergen vid horisonten, men vi kan saga er att pa den har bilden har vi redan vandrat i tre timmar och det ar ytterligare atta timmars vandring for en rutinerad och valtranad bergsklattrare kvar till toppen, det vill saga sakert cirka sexton timmars vandring for oss! ;)
Det ar ganska latt att missta sig pa avstand som ni kanske ser!

Vi hade en heldagstur pa sex timmar sa detta var i princip sa langt upp vi kom innan vi fick vanda nedat igen for att hinna hem i tid. 



Vi vandrade genom isgrottor, tranga springor och branta stup, allting var ganska haftigt att se.
En aning forvanade over hur "lite" av glaciaren vi egentligen fick se (trots att det var ganska mycket) men anda imponerade vande vi sedan hemat och det blev slapp resten av kvallen.

Dagen darpa akte bussen mot Wanaka. Det blev en ganska lang dag pa bussen, men en sa otroligt vacker vag att man satt som fortrollad och dromde sig bort ungefar under hela bussresan. Vi stannade med bussen pa nagra stallen for att ta lite kort, bland annat hittade vi dessa spannande svampar: 




Robin ville testa att ata dem for att se om han mojligtvis borjade hallucinera om blaa sma smurfar eller nagot liknande. Han at dem dock inte, som tur var.. ;)

I Wanaka bokade vi skydive men vadret sket sig for oss och vi kunde inte gora det varken pa eftermiddagen da vi kom fram till Wanaka eller morgonen innan vi skulle aka till Queenstown. Istallet blev det en svang till Puzzling world, ett litet roligt stalle fullt med knepiga illusioner och liknande. Sedan bar det ivag mot Queenstown!

Vi kom fram runt tre, checkade in pa hostelet, tog en svang pa stan och drog sedan ivag for att gora det roligaste jag gjort i hela mitt liv: Canyon Swing!



60 meter fritt fall och 200 meter stor gunga, exakt samma harliga kansla under fritt fall som i bungy jump, men du slipper studsa upp och ned i slutet av fallet och slungas istallet ivag som i en gunga. Dessutom var personalen ratt galna och eftersom man inte sitter fast i fotterna finns det sa himla manga mer olika satt att hoppa pa an i ett bungy jump!

Nar vi kom dit fick vi aven reda pa att om vi gjorde ett varsitt solohopp (som vi tankt fran borjan) fick vi ett gratis tandemhopp - inte sa vi val nej till det inte! ;) Sa det blev ett hopp tillsammans och sedan ett varsitt och vi var nog bada som hoga resten av dagen av den harliga adrenalinkicken! Sa sjuuuukt kul!

Pa kvallen samma dag traffades vi alla fran bussen pa en bar och kakade pizza tillsammans.

Nasta dag var det en heldag till Milford Sound som gallde! Fran atta till atta och en riktigt lang bussresa, men val vart det. Vi akte pa en stor katamaran forbi stora vattenfall och harlig omgivning och sag bade delfiner och salar riktigt nara baten. Fast bast av allt var nastan lunchbuffen! ;) Nar man ar van att leva pa nudlar och tonfisksmorgasar ar ett stort uppdukat buffebord som drommen!

Pa kvallen mottes alla fran bussen igen pa en annan bar, redo for utgang. Det var dags att saga hejda till alla pa bussen da de flestas vagar skiljdes at har i Queenstown. ;) Det blev dock inte alltfor sent, och tur var val det for dagen darpa skulle det ANTLIGEN vara dags for vart SKYDIVE! Fjarde gangen gillt!

Nar vi vaknade imorse och solen sken och vinden var lugn blev vi riktigt glada! Vadret har stallt till det for oss alla andra ganger vi forsokt hoppa skydive sa det vore val sjalva f*n om vi inte skulle fa gora det den har dagen heller - men antligen var vadret pa var sida! :)

Ungefar 3,5 kilometer uppe i luften, med en riktigt harlig utsikt, kastade vi oss ut for ett plan med ett fritt fall pa 45 sekunder och sedan seglade vi sakta med sakert ned mot marken igen. Ska jag vara arlig ar jag inte det minsta imponerad av skydive. Det ar nagot vi bada velat gora och jag skulle absolut inte vilja ha det ogjort, men sa har i efterhand var det inte lika roligt som jag trodde. Den forsta sekunden nar man slangde sig ut fran planet kittlade det till sadar gott i magen, men det var allt. Haftigt, men ingen adrenalinkick och inte ens mer kittlande kansla an nar man aker Balder pa Liseberg. True shit! Men nu har vi gjort det och det var fortfarande sjuuuukt coolt, och vi kan saga att vi hoppat skydive! ;)

Imorgon aker vi mot vart nast sista stopp i Nya Zeeland - sa himla sorgligt! Jag vill stanna langre!
Det blir en lang bussresa imorgon upp till Kaikoura dar vi har var sista aktivitet - simma med vilda delfiner.

Ser verkligen fram emot det - men ser inte fram emot att behova lamna Nya Zeeland.......

3 kommentarer Kommentera

Postat av Maria  | 
2012-03-20  |  11:23:51

Ah nu tror jag att jag snart får sluta läsa er blogg. Blir bara mer o mer avundsjuk på alla era upplevleser. Tur för oss, antar jag, att vi nu har en alldeles egen liten prinsessa som kanske kan få er att längta hem liiiite ;)

Ha det bäst, var rädda om er och om varandra.

Kramar

Maria

Postat av Maria  | 
2012-03-20  |  23:00:29

Missade filmen när jag kikade på bloggen sist. Hmpf, tur jag pratat med er och visste att ni överlevt. Robins "help" gjorde ju inte saken bättre. Skönt att veta att ni har fast mark under fötterna i åtminstone en dag innan ni ska ut på havet. Hoppas vädret är ok i Kaikoura så er delfintur blir av. Kram

Postat av Pia  | 
2012-03-21  |  18:53:39

Hallo! Började titta på filmen vågade ej se färdigt. Att Ni vågar Er på dessa äventyr. Tur jag visste att allt gick bra när jag kikade på filmen. Njut och ha det.Alltid roligt läsa. Många kramar:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: