New York

2012-04-17  |  04:24:46

Efter lite mer shopping i San Francisco och ett kvällsbesök till Golden Gate Bridge flög vi vidare till the big apple - New York!

Idag var vår första heldag i NY och vi har inte hunnit med så mycket mer än att spana in Times Square. Jag vet inte riktigt vad jag har att säga om staden än så länge. Solen har stekt på idag och i en storstad är det fan aldrig särskilt skönt. Bara dött och äckligt!
Folk i panik och bilar som tutar överallt - njaaa, inte riktigt min grej. Men vi får se, kanske NY lyckas charma oss innan vi åker härifrån.
Dock är det helt klart en häftig och mäktig stad - det kan ingen säga något annat om!

Fick inget vidare intryck av viss butikspersonal när Robin skulle köpa sig en usb-adapter till sin platta.
Vi gick in på en elektronikaffär med några italienare/turkar/indier/eller-vad-fan-som-helst-förutom-hederliga-svenskar-eller-renrasiga-amerikaner (lite svårt att bestämma deras ursprung, men ni förstår vart vi vill komma..) som personal och frågade efter usb-adaptern som Robin jagat i hela San Francisco utan framgång. För en gångs skull hade de en sådan adapter till Samsung (amerika är ett Apple-land, you know, så att hitta tillbehör till något annat än iPads och iPhones är i princip omöjligt!) och Robin blev naturligtvis överlycklig för det och köpte den direkt.
När vi vandrat vidare något kvarter ser vi en annan elektronikaffär som vi går in på, och där hittar Robin samma adapter fast för nästan halva priset så vi tänkte gå tillbaka till den första affären för att lämna tillbaks den och istället köpa den på den andra affären.
Robin kommer in i affären och säger att han vill lämna tillbaks adaptern varpå de såklart frågar varför. Han säger att han hittat den för ett bättre pris och vill därför lämna tillbaks den om inte de kan tänka sig att ge honom det pris han hittat på den andra affären.
De erbjuder sig då att ge honom en ny adapter för det pris han hittat, alltså inte få tillbaks några pengar, utan bara att han får köpa en TILL, fast till det lägre priset.
Men eeeh, en TILL var ju inte riktigt vad Robin behövde så han säger bara att han vill lämna tillbaks den han redan köpt.
Men nej, det var tydligen "rea" på den varan Robin köpt och inga reavaror kan returneras! Att reavaror inte kunde returneras stod visserligen på kvittot, men att det var en jäkla reavara stod ingenstans och det hade vi INTE blivit upplysta om.
Ett jävla skitsnack var vad det var, så Robin säger med all rätt: "That's fucking bullshit!".
När personalen bett Robin upprepa sig får han till svar att han kan "Get the fuck out of here!" och "..If you talk that kinda language to us we talk that kinda language to you. Get the fuck out of my store before we blow your head off!"

Ja, men det var ju ett trevligt sätt att bemöta sina kunder! Vi gick därifrån utan att fått adaptern tillbakalämnad eller några pengar tillbaks men vi tänker då fan aldrig mer gå in dit igen! Usch, vilka äckel!

Imorgon får ni förhoppningsvis se lite bilder från Golden Gate-bron i SF och Times Square från idag.

0 kommentarer Kommentera


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: