Glowworm Caves i Waitomo & Luging i Rotorua

2012-03-04  |  08:41:12

Denna dagen har varit extremt handelserik och sa javla AWESOME!!!!!!!!!!!!!!

Gick upp halv sex for att dra pa var black water rafting i grottorna i Waitomo. Var guide sa att vi var galna - jo tack, det var dock inte riktigt vart val att gora det sa tidigt pa morgonen! ;) Men tack vare att vi var de sista inbokade fran bussen blev vi bara fem stycken och helt plotsligt borjade vi bara se en massa fordelar med att fa ta morgonturen. Har ar ett youtubeklipp pa vad vi gjorde:


Ooooops, lankade visst till fel klipp..! ;) I galleriet finns lite bilder (JAAAA, antligen kan vi ladda upp lite bilder!) fran varan AWESOME TRIP!



Det hela borjade med att vi fick lara oss hur vi skulle hissa ned oss sjalva i grottan med rep och darefter var det sjalvklart dags att gora det ocksa. Hangandes i ett rep gled vi ned i ett 35 meter svart hal ratt ner i marken. Tajt mellan bergsvaggarna blev det ocksa efter en liten bit.
Nere i grottan var det kolsvart, vart enda ljus var skenet fran vara lampor pa hjamlarna och lysmaskarna i taket. Lysmaskarna var sjukt haftiga att se. Sma bla/grona prickar i "taket" med langa tradar hangandes nedanfor.

Efter en kort promenad var det dags att aka linbana ner till annu lite lagre hojder i grottan. Alla slackte sina lampor nar vi svingades ner en for en. Efter lite varm choklad och en sjukt god kaka var det dags att bli blota!
Vi hoppade ner med ringar i vattnet och man fick sig en rejal kallsup nar man fullkomligt drankte hela kroppen i det iiiiiiiskalla vattnet!

Nu kommer fortsättningen med åäö, för nu skriver jag från Robins platta. ;) Sedan flöt vi runt på våra ringar och beundrade lysmaskarna och alla häftiga formationer i bergen ett litet tag och sedan ledde guiden oss genom mörkret fram till en fors samtidigt som han sjöng en fin version av My heart will go on, haha, ganska härlig akustik där nere! ;)
Sedan slidade vi nedför forsen i en rutschkana, bilden i galleriet där ni bara ser en hjälm som dyker ner i vattnet föreställer min graciösa landning i slutet av kanan... ;D

När det var dags att ta sig upp från grottan fick vi klättra upp genom ett hål med ett vattenfall forsande rakt mot oss. Det var verkligen ett äventyr kan man säga! Värt vartenda öre! Black Abyss med Black Water Rafting Co hette vår tur och tog ca fem timmar.

Efter en varm dusch och varm soppa gick bussen direkt mot Rotorua och det var dags för LUGING! Tänk er Mario Cart eller gocart utan motorer, bara plastlådbilar med cykelstyre drivna av gravitationen, aaaaaskul! Tre färder nedför banorna blev det, två gånger tävlade alla vi från Kiwibussen med varandra trots att racing var totalt förbjudet (så buuuusigt av oss... ;)) och Robin kan ju faktiskt skryta med att ha vunnit en av gångerna! ;D Luging var riktigt kul, och Robin är helt frälst, lär bli mer av det på resan.

Kort sagt har dagen varit riiiiiiiktigt jävla lyckad på alla sätt och vis! Lätt bästa dagen på resan so far, det kan vi båda hålla med om!

Imorgon åker vi till Taupo och där blir det bland annat BUNGY JUMP! Vi hör av oss inom kort om vi överlevt eller inte...

By the way så har vi som sagt äntligen lagt upp lite BILDER, yeeey! De sista bilderna från Australien är upplagda och så har vi precis börjat fylla vårt Nya Zeeland-album. Take a look!

4 kommentarer Kommentera

Postat av Maria  | 
2012-03-04  |  10:37:15

Aah, vilka äventyr och mer skall komma. Jag kan förstå att ni båda trivs som fisken i vattnet. Undrar hur ni ska kunna stilla er äventyrslust här hemma sedan? Att utmana oss på freestylehopp i Branäs o gocart i Åmål kommer väl vara blaha-blaha för er. Ser fram emot nästa rapport, tills dess, var rädd om er och ta vara på livet här och nu. Massor med kramar. M & P

Postat av Pia  | 
2012-03-04  |  14:00:12

Ni ser helt otroligt lycklig ut. Jag blir glad när jag ser Er. Underbara bilder. Njut och bara ha det roligt och spännande, (samtidigt var lite försiktiga måste ju "Robins gammelmoster" säga).Var rädda om Er.Ser fram emot nästa inlägg. många kramar:)

Postat av liza  |  http://mynz.blogg.se/
2012-03-06  |  10:20:02

Låter som ni har det kanonbra! Kul att läsa om era äventyr :)

Härligt att ni provade luging! så sjukt barnsligt roligt! ni borde passa på att göra det i Queenstown också :D



Ha det bäst i Taupo! Om ni har tid, passa på att bada i varma källor i Spa park och ät en magnifik glass på Kafe Eis ;)

Postat av Jennifer  |  http://jordenruntpanittiodagar.blogg.se/
2012-03-07  |  08:40:53

Åh vad kul med en kommentar från dig Liza! :D Ja då, vi har det kanon! Du med hoppas jag?

Haha japp, vi ska försöka hinna med luging i Queenstown också, det var sjukt kul! ;)

Neej shit, vi missade både glassen och spa park! :( Men snart närmar vi oss dig! Vi hör av oss när vi är nära! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: