I äventyrslandet!

2012-03-03  |  09:34:59

Detta med att lägga upp bilder funkar ju sådär... :P Jaja, det fixar vi snart - hur som helst har i alla fall tre dagar i Nya Zeeland passerat och än så länge kan vi ju inte säga annat än att vi är riktigt imponerade av detta landet! Vi fryser dock lite, 20 grader är riktigt kallt när man är van vid 30.. ;)

Vi landade i Auckland kvällen den 29 och spenderade sedan hela nästa dag där för att dagen därpå hoppa på Kiwi Experiencebussen och låta äventyret börja!
I Auckland hade vi inte värst mycket att göra, det blev mest promenader i staden och koll i affärer, en storstad utan någon särskild charm helt enkelt.

Vi tog Kiwibussen mot Hot Water Beach dagen därpå, en pytteliten stad känd för - just det - stranden med sitt varma vatten som man när tidvattnet är lågt gräver sig ned till för att lägga sig i sin egna lilla "varma källa".

"Huvudattraktionen" för dagen var dock något annat, nämligen Cathedral Cove, där bland annat scener från Narnia spelats in. Vi paddlade kajak genom några grottor vilket var riktigt coolt och fram till Cathedral Cove där vi klev av på stranden för att se närmre på den stora grottan och all häftig natur runtomkring, plus att vi fick varm choklad / espresso och kaka. ;)

Imorse åkte vi från Hot Water Beach mot Waitomo där tanken var att vi skulle få köra lite "black water rafting" i de häftiga underjordiska grottorna som lyses upp av lysmaskar som hänger i "taken". Tyvärr var det så många på bussen som ville göra det så några blev tvungna att vänta med turen tills imorgon - och vi var givetvis två av dem. Så imorgon klockan sju på morgonen är det vår tur, ingen sovmorgon för oss inte! ;)

Dagen har istället bestått av promenader och chill. Mer action blir det imorrn när vi som sagt ska på underjordiska äventyr från sju och fem timmar framåt och därefter drar direkt vidare till Rotorua för "luging". Vi förklarar senare lite mer vad det innebär.. ;)

Nu ska vi förbereda för morgondagen så vi inte behöver ställa klockan mitt i natten! Ha det gööööööööött!

 

3 kommentarer Kommentera

Postat av Micki  | 
2012-03-03  |  16:03:01

Jo jag är lite nyfiken på den där "kiwibusen"... är han hårig? Korta ben? Och är han bra på kast med liten boll?

Postat av Pia  | 
2012-03-03  |  16:32:57

Hallo! Roligt höra ifrån Er igen. Följer resan med stort intresse.Sköt om Er. kram:)

Postat av Jennifer  |  http://jordenruntpanittiodagar.blogg.se/
2012-03-06  |  06:31:50

Haha Micki, så jävla typiskt dig! ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: